fredag den 3. marts 2017

Stadig behov for revision af Grundloven

I dag er det et år siden jeg skrev artiklen Grundloven BØR revideres. Der har ikke været ret mange kommentarer. Ingen tager den nødvendige grundlovsrevision alvorligt, selvom det burde være noget vi fik italesat, så vi én gang for alle kunne få opdateret nationens forfatning i forhold til også de internationale fora vi er medlemmer af.
Udover det rent principielle i at tydeliggøre vores medlemskaber, så handler det også om, at vi ikke bare kan spole ting frem og tilbage i samfundet.

Vi har haft en evindelig diskussion om enten det gode eller det dårlige ved EU helt tilbage til dengang det hed EF, det europæiske fællesmarked. Ingen har ville tage tyren ved hornene for én gang for alle at få statueret om vi er fuldgyldige medlemmer eller vi hellere ønsker en skilsmisse fra EU. Åbenbart, og det er modstandernes argument, fordi man er bange for et nej til fortsat medlemskab, hvorimod EU-tilhængerne netop også kunne fremhæve, at vi må til at tage det alvorligt, at vi faktisk HAR et internationalt forum, hvis vi gider se lidt mere på muligheder frem for at lede efter hullerne i osten.

Der er meget på spil. Vi nærmer os 64-årsdagen for seneste grundlovsrevision i 1953. Vi burde tage emnet alvorligt og få analyseret behovet for en revision af Grundloven, så vi kan få bragt tingene i orden, så alle igen har respekt om dette lands Grundlov.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar